...
Ga naar de inhoud

Karate Enschede – Hengelo


WELKOM BIJ ONZE DOJO


Leuk je hier te zien, graag leggen we uit wat je bij ons kunt verwachten.

Bij onze Shorin Ryu Shidokan Karate Dojo in Enschede ben je aan het juiste adres als je geschoold wilt worden in de zuivere traditie van het Karate-do.

Er wordt bij ons geen vechtsport in sportvorm beoefend, maar een eeuwenoude krijgskunst die bijzonder karaktervormend is, deze vorm van zelfverdediging voor vrouwen en mannen is zeer geschikt voor de weerbaarheid.

Beoefening vraagt discipline, doorzettingsvermogen en een goed hart. Het resultaat is een enorme zelfverzekerdheid, kracht en innerlijke rust.

Karate staat in de westerse wereld vooral bekend als vechtsport en wordt geassocieerd met andere vechtsporten zoals kickboksen, taekwondo en judo. Karate wordt in het westen veelal beoefend als vechtsport in sportvorm.

KARATE IS GEEN SPORT VAN PUNTEN, GEWICHTSKLASSEN OF SHOWDEMONSTRATIES.
HET IS EEN KRIJGSKUNST EN EEN MANIER VAN LEVEN DAT DE BEOEFENAAR LEERT OM VREEDZAAM TE ZIJN.
Marcel Proost Sensei

Start met trainen!

Bij ons kun je meerdere dagen per week lessen volgen, neem contact op voor meer informatie


SENSEI MARCEL PROOST

SENSEI MARCEL PROOST

Dojoleider Marcel Proost is in 1976 met Karate gestart en heeft deze krijgskunst sindsdien 41 jaar onafgebroken beoefend.
Hij geeft al meer dan 30 jaar les in Karatedo en is onder andere de oprichter van Karateschool Muga Mushin.
In november 2014 verliet hij deze groep samen met het overgrote deel zwarte banders en startte Karate Enschede (Shirasagi Shorin Ryu Shidokan Nederland).
Sinds de nieuwe start heeft de dojo zich volledig toegelegd op de studie van authentiek traditioneel Karatedo uit Okinawa.

ONS TEAM

Onze team is samen goed voor 250 jaar Karate-ervaring en wil dit graag van “hart naar hart” overbrengen aan serieuze beginners. Als beginner ben je bij onze club dan ook verzekerd van voldoende begeleiding tijdens de start van je Karate-avontuur.


SHORIN RYU SHIDOKAN KARATE DO

De eerste en officiële Shorin Ryu Shidokan Karate Dojo in Nederland.

Onze Karate vereniging in Enschede houdt zich bezig met de studie van Okinawa Shorin Ryu Shidokan stijl. Deze stijl van Okinawan Karate (Shuri-te)  is geen sportvorm maar een krijgskunst en is rechtstreeks afkomstig uit Soken “Bushi” Matsumura en doorgegeven via onder andere Chosin Chibana Sensei. Deze traditionele karatevorm is vooral herkenbaar aan het snelle ontwijken van tegemoetkomende aanvallen en de directe tegenaanvallen met behulp van stoot en traptechnieken, dit met een hogere en meer natuurlijke houding dan vele andere karate stijlen.

Sokon Matsunura
Chosin Chibana Sensei

Deze vorm van zelfverdediging is zeer geschikt voor zowel vrouwen als mannen. Het verschil tussen Okinawa karate en Japans karate is dat er binnen Japans Karate-onderricht zeer gedetailleerd benadrukt wordt hoe je je voet moet plaatsen, op welke wijze je je heup beweegt en hoe je je gewicht moet verplaatsen, een Okinawa Karateleraar zal je eerder herinneren aan de bedoeling van de Karatebewegingen.

Karate is op Okinawa eerder een levensstijl dan een sport. Japanners hebben veel kata technieken verandert omdat het er mooier uitziet op kata-toernooien. Ook kumite technieken zijn veranderd met de bedoeling dat men dan meer punten scoort in een wedstrijd match. Tegenwoordig wordt er op Okinawa uiteraard ook aan competitie gedaan, maar het is hier veel meer een bijzaak.


ONZE LOCATIES

LOCATIE ENSCHEDE

Zaanstraat 8, 7523 HC Enschede

LOCATIE HENGELO (ov)

Jan van der Heydenstraat 22, 7553 CJ HengeloSeraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.